• Belfort - Brugge (map)
  • Brugge
  • Belgie

Het beiaardzomerconcertseizoen wordt in Utrecht altijd afgesloten met een bijzonder slotconcert. Zo hebben wij in het verleden Abba, Tubular Bells en Pink Floyd uitgevoerd op carillon en piano. De drijvende kracht hierachter zijn stadsbeiaardier Malgosia Fiebig en pianist Jeroen van Veen. Vorig jaar viel onze keuze op Queen, en werd het uitgevoerd door Malgosia, Jeroen, en bekende jazz-improvisatie pianist Mike del Ferro.

 

In dit Queen concert voeren we een potpourri uit van de meest bekende hits van deze band. Het programma is tot stand gekomen met behulp van de bewoners van Utrecht, die via een actie in de krant hun stem konden uitbrengen. Zij konden uit een lijst van 30 liedjes uit het repertoire van Queen hun favorieten selecteren. De 15 meest gekozen nummers werden gespeeld tijdens het drukbezochte slotconcert.

 

In onze bewerking de liedjes wordt de zangpartij bespeeld op de beiaard, en zorgen de piano’s voor de begeleiding, improvisatie en het rock-effect. We kijken uit om ook in Brugge te “rocken” met Queen!